9 oktober 2018 | Infoavond voor patiënten en andere geïnteresseerden: inflammatoire darmziekten (IBD)

Op dinsdag 9 oktober 2018 organiseert het IBD-team van AZ Nikolaas een infoavond voor patiënten over inflammatoire darmziekten, meer bepaald over Crohn en Colitis Ulcerosa.  We vertellen het verhaal van Ria…

Zo begon het verhaal van Ria D.

Pijnlijke buik_klein“Ik wist in het shoppingcenter waar elk toilet zich bevond. Op een familiefeestje durfde ik amper iets te eten. Mijn dochtertje vroeg me waarom ik altijd die tas met reservekledij bij me had. Ik sleepte me de laatste maanden door elke dag, zonder middagslaapje haalde ik amper de avonduren”

 

En dit is Ria vandaag

“Ik sta vandaag terug met zelfvertrouwen in het leven. Mijn werk, mijn gezin, mijn sociaal leven laat ik niet langer bepalen door mijn ziekte. Ik ‘ben’ mijn ziekte niet. Ik ben Ria. Ik ken ondertussen de signalen die mijn lichaam me geeft. Ik heb geleerd om daar naar te luisteren. Met mijn huidige medicatie ben ik al 2 jaar zonder opstoot”

 

Gezonde buik_kleinRia’s vragen en bezorgdheden zijn misschien ook die van u. Tijdens de infoavond gaan we daarom in op de volgende onderwerpen: IBD en zwangerschap, IBD en werken/studeren, IBD en reizen, waar vind je betrouwbare info, de toiletpas, stoelgangtransplantaties,…


Sprekers:
artsen van de Gastro Groep en IBD-verpleegkundige Anne-Marie Borremans.

  • Wanneer?  Dinsdag 9 oktober 2018 om 19.00 uur, de deuren zijn open vanaf 18.30 uur. Het einde is voorzien rond 21.30 uur.
  • Waar? De Casino – Stationstraat 104 – 9100 Sint-Niklaas

Programma_v1

Inschrijven

De inschrijvingen voor de infoavond zijn afgesloten. Indien u er toch bij wil zijn kan u zich vanavond gewoon ter plaatse aanmelden.

16 juli 2018