Zorgaanbod

Binnen de campus Beveren wordt er met een uitgebreide polikliniek, bloedprikplaats, dienst Medische beeldvorming, gespecialiseerd revalidatiecentrum en dagziekenhuis sterk ingezet op ambulante specialistische zorg. Binnen de verblijfsafdelingen ligt het accent op chronische zorg, met twee geriatrische afdelingen, een revalidatieafdeling en een palliatieve eenheid.

Revalidatiecentrum

Revalidatiecentrum
Team Revalidatiecentrum Beveren

In het revalidatiecentrum van Beveren kunnen patiënten terecht na tal van aandoeningen van het zenuwstelsel (bijvoorbeeld na een beroerte of een ander letsel van de hersenen, MS, Parkinson,…) of van de beenderen, spieren en gewrichten (bijvoorbeeld na een ongeval, een gewrichtsprothese,…). Ook patiënten die een amputatie ondergingen kunnen hier revalideren.

Kleinschaligheid en persoonlijke aanpak

Dr. Debuysscher: “In Beveren kiest men nog voor een persoonlijke aanpak. De therapeuten nemen de tijd om de noden van elke individuele patiënt goed te leren kennen zodat er een gerichtere therapie kan gegeven worden. Opgenomen patiënten proberen we mits de goede omkadering zo snel mogelijk terug te laten keren naar de thuissituatie en dan verder ambulant te laten revalideren. Dit heeft onder andere als voordeel dat de problemen die de patiënt in de thuissituatie ervaart onmiddellijk kunnen teruggekoppeld worden naar de kinesist of ergotherapeut.”

Erkend revalidatiecentrum

Slechts 46 centra in België hebben een erkenning als revalidatiecentrum, waaronder ook het revalidatiecentrum van AZ Nikolaas. Dit gaat gepaard met een overeenkomst met een gespecialiseerd taxibedrijf zodat onze rolstoelgebonden patiënten probleemloos naar ons revalidatiecentrum kunnen gebracht worden.

Topzorg in eigen regio

Of je nu in Beveren of Sint-Niklaas revalideert, het team van therapeuten (kinesisten, ergotherapeuten, logopedisten en psychologen) werken over de campussen heen als één team met dezelfde werkafspraken en gedrevenheid. Dankzij een kritische ingesteldheid is ons team ook voortdurend op zoek naar mogelijkheden om het ‘nog beter’ te doen, wat voor een continue dynamiek zorgt. Naast goede kwaliteit, willen we bovenal goede zorgen leveren.

In juli 2014 kreeg Andrea Cleys (56 jaar) uit Melsele een herseninfarct terwijl ze met haar wagen naar het werk reed.

“Ik had plots geen gevoel meer in mijn rechterarm en been. Na een week opname in het dichtstbij gelegen ziekenhuis, ging ik verder revalideren in Revarte, waar ik zelf werkte als hulpverpleegster. Ik verbleef daar gedurende 4 maanden. Toen ik terug thuis kwam eind november, ondervond ik wel wat moeilijkheden. Ik kon amper iets doen met mijn handen.”

Andrea kon tot eind maart 2015 terecht voor verdere revalidatie in het revalidatiecentrum van de Beverse campus van AZ Nikolaas.

Hoe heb je de revalidatie ervaren in Campus Beveren?

“De eerste maanden kwam ik telkens 3 x in de week voor ergo en kine. Daarna werd dit herleid tot twee dagen telkens in de namiddag. Ik heb dit erg goed ervaren. Vooral de persoonlijke aanpak, het feit dat ze hier met je begaan zijn, maakt het heel erg aangenaam. Bedankt aan Bram, Joke en Silke die me terug op weg hebben geholpen. “

En hoe gaat het nu verder?

“Als hulpverpleegster kan ik helaas niet meer werken. Ondertussen heb ik er nog maar net een kleinkindje bij, dat ik al eens kan bijhouden. Het gaat allemaal wat trager, maar het lukt. Ik kan ook terug met de wagen rijden, ik heb geluk gehad dat ik er zo ben uitgekomen.”

Consulteer de consultatiegids
Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten.