Zorgaanbod

Binnen de campus Beveren wordt er met een uitgebreide polikliniek, bloedprikplaats, dienst Medische beeldvorming, gespecialiseerd revalidatiecentrum en dagziekenhuis sterk ingezet op ambulante specialistische zorg. Binnen de verblijfsafdelingen ligt het accent op chronische zorg, met twee geriatrische afdelingen, een revalidatieafdeling en een palliatieve eenheid.

Nierdialyse

Nierdialyse
Nieuwe Hemodialyse - Low-care

Als bij bepaalde nierziekten het functioneren van de nieren bijna volledig verdwenen is, zijn er verschillende technieken om de werking van de nieren te vervangen. Meestal wordt voor hemodialyse gekozen.

Ons medisch team bekijkt samen met de patiënt welke behandeling meest geschikt is. Enerzijds kan er gekozen worden voor peritoneale dialyse of buikspoelingen, deze behandeling verloopt voornamelijk thuis. Anderzijds kan er gekozen worden voor hemodialyse waarbij afvalstoffen en overtollig vocht verwijderd worden uit het bloed door uitwisseling met dialysaat (dialysevloeistof) in een kunstnier. Deze kunstnier bevindt zich buiten het lichaam op een dialysetoestel. Het bloed gaat in en uit de bloedbaan via een permanente centrale katheter of arterio-veneuse fistel.

In het nieuwe, ruime en moderne hemodialysecentrum te Beveren verblijft de patiënt tijdens de dialysebehandeling in zeer comfortabele relaxzetels, met TV, audio en internetaansluiting.

De dialysetoestellen zijn de meest geavanceerde die er bestaan. Het aantal toestellen werd gevoelig uitgebreid van tien naar zestien. Alle technieken noodzakelijk voor de hemodialyse behoren steeds tot de nieuwste van het moment. Als meerwaarde hebben we het meest gesofisticeerde systeem dat water zuivert tot ultrapuur water waarmee het dialysaat aangemaakt wordt. Dit dialysaat garandeert maximale microbiële veiligheid.

De vier uur durende behandeling gebeurt drie maal per week. De dialyse wordt opgevolgd door de nefrologen prof. dr. Laurens, dr. Schepens, dr. Dyckmans, dr. De Meester en dr. Neyrinck, samen met een uitgebreid team van gespecialiseerde verpleegkundigen, zorgkundigen, diëtisten en sociaal assistenten.

We garanderen zo persoonlijke en optimale zorg voor elke dialysepatiënt.

Consulteer de consultatiegids
Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten.