Bevers Total Care Team (BCT)

AZ Nikolaas zamelt 18.000 euro in voor Levensloop Beveren

Van zaterdag 17 op zondag 18 oktober vond een zeer succesvolle eerste editie van Levensloop Beveren plaats. De hele Beverse gemeenschap, meer dan 120 vrijwilligers, 100 teamkapiteins en 5000 deelnemers hebben gedurende 24 uur in een positieve sfeer hun oprechte solidariteit getoond voor de vele vechters en hun familie.

AZ Nikolaas mag zich terecht en fier een organisatie met een “warm hart” noemen!  Gedurende 24 uur gaven 14 AZ Nikolaas teams met hun alomtegenwoordige gele T-shirts kleur aan de piste én aan de AZ Nikolaas tent die – zelfs in de nachtelijke uurtjes – dankzij de inzet van onze vele vrijwilligers een gezellige ontmoetingsplaats was.

Enkele kerncijfers:

 • • 14 AZN teams
  • 440 AZN deelnemers
  • 75 vrijwilligers
  • 18.000 euro ingezameld in totaal: actie open wervendag, inschrijvingen deelnemers, acties teams, verkoop AZ Nikolaas tent drank & barbecue, crea-materiaal, selfiestand.
  40 jetons voor selfiestand met BV’s, Waasland Beveren en Volleybal team
  400 porties barbecue verkocht
  • Diverse workshops voor kinderen
  • Diverse activiteiten voor vechters
  • Meer dan 100 aanwezigen op 3 lezingen over kanker door AZ Nikolaas artsen

 

Wat is levensloop?
Levensloop is een familie- en fundraisingevenement ten voordele van de Stichting tegen Kanker. Verschillende teams kunnen zich inschrijven om 24 uur te wandelen of te lopen rond de atletiekpiste van Beveren. Hiervoor laten ze zich sponsoren. Levensloop is geen competitie, de 24 uur symboliseren het voortdurende gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte. Het opgehaalde sponsorgeld gaat integraal naar de strijd tegen kanker.

Dit alles vindt plaats in een mix van optredens, kinderanimatie, sportieve activiteiten, enz. Dit evenement wordt georganiseerd voor, maar ook door kankerpatiënten. De totale opbrengst gaat integraal naar de Stichting Tegen Kanker die deze middelen aanwendt om haar activiteiten (wetenschappelijk onderzoek, preventie en sociale dienstverlening) te verwezenlijken.

 

Meer informatie vind je op de website of op de Facebookpagina van Levensloop of op de Facebookpagina van AZ Nikolaas.

 

18 mei 2015