Team Revalidatiecentrum Beveren

Revalidatiecentrum

In het revalidatiecentrum van Beveren kunnen patiënten terecht na tal van aandoeningen van het zenuwstelsel (bijvoorbeeld na een beroerte of een ander letsel van de hersenen, MS, Parkinson,…) of van de beenderen, spieren en gewrichten (bijvoorbeeld na een ongeval, een gewrichtsprothese,…). Ook patiënten die een amputatie ondergingen kunnen hier revalideren.

Kleinschaligheid en persoonlijke aanpak

Dr. Debuysscher: “In Beveren kiest men nog voor een persoonlijke aanpak. De therapeuten nemen de tijd om de noden van elke individuele patiënt goed te leren kennen zodat er een gerichtere therapie kan gegeven worden. Opgenomen patiënten proberen we mits de goede omkadering zo snel mogelijk terug te laten keren naar de thuissituatie en dan verder ambulant te laten revalideren. Dit heeft onder andere als voordeel dat de problemen die de patiënt in de thuissituatie ervaart onmiddellijk kunnen teruggekoppeld worden naar de kinesist of ergotherapeut.”

Erkend revalidatiecentrum

Slechts 46 centra in België hebben een erkenning als revalidatiecentrum, waaronder ook het revalidatiecentrum van AZ Nikolaas. Dit gaat gepaard met een overeenkomst met een gespecialiseerd taxibedrijf zodat onze rolstoelgebonden patiënten probleemloos naar ons revalidatiecentrum kunnen gebracht worden.

Topzorg in eigen regio

Of je nu in Beveren of Sint-Niklaas revalideert, het team van therapeuten (kinesisten, ergotherapeuten, logopedisten en psychologen) werken over de campussen heen als één team met dezelfde werkafspraken en gedrevenheid. Dankzij een kritische ingesteldheid is ons team ook voortdurend op zoek naar mogelijkheden om het ‘nog beter’ te doen, wat voor een continue dynamiek zorgt. Naast goede kwaliteit, willen we bovenal goede zorgen leveren.